mar. 21 ,2018

Forårets fedeste denimjakke er fra Blue de Genés

Denimjakker er gået hen og blevet noget af et ikon inden for verdenen af mode. Denimjakken har været kendt, brugt og elsket, lige siden den første denimjakke kom til verden, tilbage i 1905 og som man siger; ”Don’t fix it if it aint broken”.
Når det kommer til denimjakken, må det være spot on. For moden har skiftet i mange forskellige retninger og flere tendenser har været oppe og vende de sidste 150 år, men denimjakke har ikke ændret sig det mindste.

Hos Nørrebro forhandler vi Blue de Génes

Blue de Génes finder deres inspiration tilbage ved oprindelsen af denim.

 Denim historien udfolder sig i Genova i Italien for over 400 år siden. På det tidspunkt brugte havnearbejderne i Genova et robust og slidstærkt stof, kaldet ”Geanes fustian”, til arbejdstøj. Stoffet var fremstillet af arabisk bomuld og var perfekt til arbejdstøj, der skulle kunne holde til at blive tæsket og brugt på daglig basis. 

Rygtet begyndte at gå og historien om det slidstærke stof spredte sig vidt omkring. Eterspørgslen opstod dermed og de begyndte derfor at eksportere det stoffet til andre lande. Det blev dengang kaldt det blå stof fra Genova, eller rettere sagt ”Blue de Génes” siden Genova på det tidspunkt tilhørte Frankrig. Historien bag de blå jeans og Blue de Génes, er udgangspunktet for det vi i dag, kender som Blue de Génes. En række af autentiske og yderst slidstærke denim-pieces i aller højeste kvalitet, samt håndstrikkede sweatere og japanaske selvage stoffer er en del af det du kan forvente fra Blue De Génes.

Blue de Génes fremstilles den dag i dag, i Italien af en række små familiedrevne fabrikker, som har kvalitet og denim i blodet.

En denimjakke kan bruges hele året – det er bare et spørgsmål om hvordan du sammensætter den

Bare fordi kalenderen snart siger April, betyder det ikke nødvendigvis, at dunjakken skal pakkes væk i skabet. Det tidligere forår, betyder nemlig typisk stadig svingende temperaturer, hvor det er koldt om morgenen og ud på formiddagen, for så at tø op og blive varmere op langs dagen. Så hvad gør man lige det? Fryser om morgen eller sveder om eftermiddagen? Svaret er Lag-på-lag.

Netop her, er denimjakke et must-have. Brug den som et lag under den varme jakke, som du nemt kan tage af eller på, afhængigt af temperaturen og behov. Når vi så kommer lidt længere hen og sommeren så småt begynder at melde sig på banen, er denimjakken den perfekte jakke over en t-shirt til de kolde morgener og sene aftener.

 

Hvis du endnu ikke har fået erhvervet dig en cool denimjakke, så er det måske på tide – tjek vores bud på årets fedeste denimjakke ud her.